15:00

Harads IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Harads IF

På ett kyligt Riavallen vinner OAFF mot Harads med 4-0 (3-0)
OAFF inleder med att skapa den första målchansen i den 5:e minuten då Johannes "Borri" Pekkari tar sig fram och lossar ett hårt skott som Harads målvakt Björn Enbom tippar till hörna. Tio minuter senare kommer Johannes fram på vänsterkanten där skottet från ca 10 meter styrs till hörna av en försvarare. I den 18:e minuten tar Joel Hiltunen sig igenom, skottet räddas av Enbom, på returen är Petri Ritatörmä framme men det är ett försvarsben som på något sätt sätter bollen i det egna målet till hemmaledning 1-0. Sju minuter senare slår John Kalla en långboll ut mot vänstersidan, där "Borri" tar ner bollen, avancerar in i straffområdet och trycker till med högern, ett jätteskott som borrar sig in under ribban till 2-0. Efter målet börjar Harads komma in alltmer i matchen dock utan att skapa några direkta målchanser. OAFF har också en trögare period erfter 2-0 målet men i halvlekens slutminut görs Joel Hiltunen ner i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Fram stiger John Kalla och sätter bollen säkert till 3-0, vilket också blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek inleds med en nick av Joel H en bit över ribban ur bra läge. I den 50:e minuten kommer Harads en snabb omställning där man spelar sig igenom vårt försvar men skottet mot tomt mål smiter utanför. I den 52:a minuten skarvar Petri Ritatörmä en boll vidare till Borri som från högerinnerposition smäller ett skott mot närmaste krysset som Enbom inte klarar av att styra undan utan bollen går in till 4-0. Några minuter senare får HIF ett bra läge där skottet går över Felles ribba. Borri kontrar minuten senare med ett genombrott där chippen passerar målisen men också målställningen. Några minuter senare är Borri åter igenom och drar på ett hårt skott som Björn Enbom räddar. Harads skapar en chans till när vi slarvar inne i eget straffområde men skottet går utanför. Sista kvarten gör lagen flera byten och inga farligare chanser skapas utan matchen slutar 4-0 till OAFF.

Sett över hela matchen är segern solklar även om Harads hade ett par målchanser i andra halvlek. I ett säkert försvar där samtliga var bra går extraplusset till Liam Alldén. På mittfältet gjorde alla det riktigt bra och där går plussen till John Kalla och Joel Hiltunen. Offensivt var Johannes Pekkari matchens bäste med sina två utsökta mål och skapade ytterligare fyra bra målchanser. I Harads som saknade några viktiga spelare går plussen till backlinjens Christoffer Öhman samt offensivt Elton Bandh och Hugo Bergman. Säker och bra domarinsats av Johan Nyström.
Hörnor: 5-4, Gula kort: 0-0
Laget: Felle - Liam, Petteri, Palo, Kotten (ut 80) - Petri, John, Mäki, Joel H - Johannes P ( ut 74), Adam (ut 62)
Ers: Nisse (in 62), Jocke J (in 74), Elias Y (in 80), Johan S, Elias P, Dennis M,